Big-Q-Quiz.com

Instruktør
  • David Fincher
Skuespillere
  • Daniel Craig
  • Rooney Mara
  • Christopher Plummer
  • Stellan Skarsgård
  • Robin Wright
Distributør
  • Sony Pictures

Anmeldelse: The Girl with the Dragon Tattoo

af David Bjerre

David Fincher kaster sig over den svenske krimi succes Mænd der hader kvinder og hvorfor dog ikke det? Han har trods alt tidligere lavet både Seven og Zodiac, begge thrillers, der ikke ligger langt fra stilen og stemningen i originalen.

Daniel Craig spiller journalisten Mikael Blomkvist, der stikker af fra den travle storby efter at have tabt en vigtig sag mod en finansmand, Christopher Plummer ses som Henrik Vanger, manden der hyrer Blomkvist til at efterforske et dødsfald i sin familie, og Rooney Mara tager den centrale rolle som Lisbeth Salander, hackeren, der hjælper Blomkvist med hans efterforskning.

Selvom originalen langt fra er noget mesterværk, så var det en effektiv (om end lidt lang) thriller, med et interessant mysterium og gode karakterer. Den eneste grund til at lave et remake, ville være for at stramme historien lidt op og måske skrue op for intensiteten i det centrale mysterium.

Desværre formår denne film ikke at retfærdiggøre sin eksistens. Historien er blevet noget rod. Elementer, der var effektivt og overskueligt fortalt i originalen er nu uigennemskuelige, og de fleste af den svenske versions bedste momenter er blevet fjernet til fordel for en fumlende ineffektiv historie, der aldrig bliver spændende og ikke byder på noget som helt nyt.

Visuelt skuffer Fincher også. Han formår ikke at fange nogle klassiske billeder, som vi ellers er vant til fra hans tidligere film. Han får heller ikke rigtigt at udnytte det snedækkede svenske landskab, som historien foregår i. Skuespillerne virker uengagerede - med undtagelse af Mara - så det er er svært ikke at sidde tilbage med følelsen af, at denne film aldrig burde være lavet.

The Girl with the Dragon Tattoo er - side om side med Zodiac - Finchers dårligste film til dato. Har man ikke stiftet bekendtskab med dette univers før, er man bedst tjent med at holde sig til den originale svenske version. Hvem skulle have troet, at man en dag blev nødt til at sige det om en David Fincher film?

Tilbage til 2011 oversigten
Tilbage til forsiden