Big-Q-Quiz.com

Instruktør
  • Andrew Dominik
Skuespillere
  • Brad Pitt
  • Richard Jenkins
  • James Gandolfini
  • Scoot McNairy
  • Ben Mendelsohn
Distributør
  • The Weinstein Company

Anmeldelse: Killing Them Softly

af David Bjerre

To lurvede små-fuskere bliver lokket til at stjæle nogle penge fra en undergrunds spillebule. Det lykkedes. Derefter bliver en professionelle morder (Brad Pitt) kaldt ind for at "ordne" dem. Dette er hele handlingen i Killing Them Softly.

At kaldet filmen Much Ado About Nothing ville være for pænt. Den er mere Barely Any Damn Ado About Anything. En slags Goodfellas-ultra light for stoner Tarantino fans. En række banale scener med en forfærdelig masse snak, der ikke fører til så meget, afbrudt af ganske vidunderlige små eksplosioner af vold - blandt andet filmens højdepunkt: En spektakulær slow-motion henrettelse!

Den oprindelige roman er skrevet i 70'erne og det er åbenlyst, at instruktøren i virkeligheden hellere ville have lavet en film der foregik i en hvilken som helst anden periode end nutiden (bare lyt til soundtracket). Filmen ligner også en 70'er film, lige bortset fra en konstant strøm af baggrunds lyd fra radio og TV med politiske taler, der dækker den financielle situation og Obama vs. McCain valget. Det virker temmeligt påtaget og bliver aldrig rigtigt bundet ind i handlingen. Måske er det fordi der egentlig ikke rigtig er nogen handling? Okay, det bliver nævnt en enkelt gang eller to, at gangsterne er presset, men reagerer disse gangstere anderledes end så mange andre pressede gangstere i andre tidsperioder? Næh...

Når Killing Them Softly når sin konklusion sidder man tilbage med en tom fornemmelse. Er det det? Er det virkelig det hele? Hvor er resten? Hvor er pointen? Hvor er handlingen og karaktererne?  Man kan ane skitsen til en historie, der måske kunne udvikles til noget, der måske kunne udbygges, så det havde en form for forbindelse til den financielle krise, men Killing Them Softly når aldrig så langt. Den bliver aldrig mere end tynde utydelige blyantstreger på en våd serviet.

Tilbage til 2012 oversigten
Tilbage til forsiden